Siirry sisältöön

Päivi Niemi-Laine Ylen Ykkösaamussa: Uusi varhaiskasvatuslaki ei tue lapsen kasvua

Uusi varhaiskasvastuslaki käy raskaasti alan henkilöstörakenteen kimppuun, sanoo JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine Ylen ykkösaamun haastattelussa. Laki ei hänen mielestään myöskään tue lapsen kasvua.

JHL:n puheenjohtaja Päivi-Niemi Laine oli tiistaina 24.4. Ylen Ykkösaamun haastateltavana. Niemi-Laine perusteli, miksi JHL on mukana mielenilmauksessa ja ulosmarssissa, jolla vastustetaan uutta varhaiskasvatuslakia.

– Esitys ei tue lapsen kasvua tavalla, joka alunperin oli tavoitteena. Lisäksi laissa käydään henkilöstörakenteen kimppuun ja rikotaan hyvää yhteistyötä, jossa lastenhoitajat ja lastentarhanopettajat yhdessä ovat pitäneet lapsen pedagogiista huolen.

Niemi-Laineen mielestä nykymallilla varmistetaan myös se, että lapset oppivat varhaiskasvatuksessa ne taidot, joita he tarvitsevat lähtiessään kouluun.

Koko haastattelu on kuunneltavissa Yle Areenassa toistaiseksi. Haastattelu alkaa noin kohdasta 23’00”.

Uudenmaan varhaiskasvatuksen henkilöstö vastustaa käsittelyssä olevaa varhaiskasvatuslakia ulosmarssilla keskiviikkona 25.4. klo 12–18 ja mielenilmauksella eduskuntatalon edessä klo 13–15.00.

Katso lisätiedot ulosmarssista ja mielenilmaisusta.