Siirry sisältöön

Tunnista ja hallitse kemialliset tekijät työpaikallasi – kampanja ja seminaari tulevat. Osallistu!

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston Terveellinen työ -kampanjassa puhutaan kemiallisista vaaratekijöistä ja niiden tunnistamisesta työpaikoilla. Kemiallisilla tekijöillä tarkoitetaan mitä tahansa ainetta, kaasun, nesteen tai kiinteän aineen muodossa, jotka vaarantavat työntekijöiden terveyden tai turvallisuuden. Aloitusseminaari on toukokuussa Suomessa.

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston (EU-OSHA ) kampanjassa ”Terveellinen työ –tunnista ja hallitse kemialliset tekijät” puhutaan kemiallisista vaaratekijöistä ja niiden tunnistamisesta työpaikoilla. Kemiallisilla tekijöillä tarkoitetaan mitä tahansa ainetta, kaasun, nesteen tai kiinteän aineen muodossa, mukaan luettuna aerosolit, savut ja höyryt, jotka vaarantavat työntekijöiden terveyden tai turvallisuuden.

Vaaralliset aineet ovat olleet työsuojelua koskevan ohjelman asialistalla EU:ssa ja jäsenvaltioissa jo vuosikymmeniä. Siitä huolimatta tämä on työterveyden ja -turvallisuuden alue, jolla tietoisuus mahdollisten riskien moninaisuudesta ja tavoista niiden torjumiseksi on edelleen vähäistä.  Tässä on se syy, miksi kaksivuotinen (2018–2019) kampanja toteutetaan.

Osallistu seminaariin toukokuussa

Kampanjan avausseminaari Terveellinen työ–tunnista ja hallitse kemialliset tekijät” järjestetään tiistaina 8.5.2018 klo 9.00 – 14.00 Heurekan  Auditorio Virtasessa, Tiedepuisto 1, 01300 Vantaa.

Osallistuminen ei maksa mitään!

Merkitse päivä kalenteriisi ja ilmoittaudu viimeistään perjantaina 26.4.2018. Seminaariin mahtuu 130 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu seminaariin tästä!

Tutustu seminaariin tarkemmin Terveellinentyo.fi-sivuilla

Tutustu kampanjaan ja materiaaleihin

Terveellinen työ -kampanjalla on omat nettisivunsa, joilla kerrotaan monipuolisesti kampanjasta, vaarallisista aineista työpaikoilla, hyvien käytäntöjen kilpailusta ja kampanjan tärkeimmistä tapahtumista.

Sivuilla on myös ladattava opas, jossa kerrotaan muun muassa siitä,

  • mitä kemialliset tekijät ovat
  • miten tunnistaa ja hallita kemiallisia tekijöitä
  • millainen on kemiallisia tekijöitä koskeva lainsäädäntö
  • mitkä työntekijäryhmät ovat erityisen riskialttiita

Oppaassa on myös esimerkkitapauksia siitä, miten voidaan välttää työperäisen astman syntyminen, miten puhdistusaineiden valinta vaikuttaa työntekijöiden terveyteen ja miten henkilösuojainten soveltuvuutta erilaisille työntekijöille parannetaan.