Siirry sisältöön

Energia-alan työntekijöiden ylityö- ja vuorovaihtokiellot yhä voimassa, neuvottelut ovat katkenneet

Energia-alan työntekijöillä on ollut ylityö- ja vuoronvaihtokielto helmikuun alusta alkaen, koska alan neuvottelut eivät ole edenneet. Maaliskuun alussa neuvottelut katkesivat, koska työnantajapuoli oli asettanut neuvotteluille yksipuolisesti hyvin tiukat reunaehdot.

Julkisten ja hyvinvointialan liitto JHL ja Sähköliitto pohtivat paraikaa miten edetä neuvotteluissa uudesta työehtosopimuksesta. Aiemmin ilmoitetut ylityö- ja vuorovaihtokiellot pysyvät voimassa.

Miksi neuvottelut katkesivat?

Energia-, ICT- ja verkosto-alan työehtosopimusneuvottelut katkesivat 1.3.2018, koska työnantaja asetti neuvotteluille liian tiukat reunaehdot. JHL:lle ja Sähköliitolle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin ottaa aikalisä ja katkaista neuvottelut, koska työnantaja ei joustanut yhtään.

Työnantajat suhtautuvat ehdottoman kielteisesti työajan pidennysten poistamiseen edes määräajan jälkeen. Joissain muiden alojen sopimuksissa työajan pidennykset voidaan irtisanoa vuonna 2019.

Työnantajat vaativat työehtoihin myös muita heikennyksiä, joihin oli mahdotonta suostua. Työntekijöiden edustajat ovat vaatineet kohtuullisia, yleisen linjan mukaisia palkankorotuksia ja heikennysten perumista.

Mitä nyt seuraa?

Energia-, ICT- ja verkosto-alalle asetettu ylityö- ja vuorovaihtokielto on edelleen voimassa. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto on työtaistelutoimi, jolla on tarkoitus edistää omia neuvottelutavoitteita.

Työtaistelutoimia käytetään tilanteissa, joissa sopua ja yhteisymmärrystä työnantajan kanssa ei löydy, eikä asioita saada eteenpäin pelkällä neuvottelulla. Työnantaja ei saa painostaa tai syrjiä työntekijöitä näiden takia.

Euroopan ihmisoikeussopimus takaa suojan ammatilliselle järjestäytymisvapaudelle. Tämän suojan piirii kuuluu myös oikeus edistää omaa neuvotteluasemaa työmarkkinoilla.

Mistä lisää tietoa?

Neuvottelutilanteen muutoksesta tiedotetaan, jos muutosta tapahtuu. Jos neuvottelut eivät vieläkään etene, tiedotetaan mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

Lähetämme lisätietoja alan tilanteesta sähköisellä jäsenkirjeellä. Lisäksi olemme koonneet tietoja alan työtaisteluista verkkosivuillemme.

Tarkista JHL:n sopimusalojen neuvottelutilanne.

Seuraa JHL:n neuvottelu-uutisia myös Facebookissa ja Twitterissä tunnisteella #työkuntoon.