Siirry sisältöön

Energia-alan neuvottelut katkesivat

Energia-, ICT- ja verkosto-alan työehtosopimusneuvottelut katkesivat tänään. Sähköliitto ja JHL päätyivät katkaisemaan neuvottelut, koska työnantajapuoli oli asettanut neuvotteluille yksipuolisesti hyvin tiukat reunaehdot, joista se ei ollut valmis joustamaan yhtään.

Työnantajapuoli oli ehdottoman kielteinen työajan pidennyksen poistamiseen määräajan jälkeen. Työnantajapuoli haki myös heikennyksiä työaikoja koskeviin ehtoihin. Pöydällä oli neuvottelujen päättyessä myös muita heikennysesityksiä.

Sähköliiton ja JHL:n muista tärkeistä neuvottelutavoitteista työnantaja ei ollut valmis juurikaan keskustelemaan.

Sähköliitto ja JHL ihmettelevät työnantajapuolen kaivautumista poteroihinsa ja haluttomuutta ratkaisujen hakemiseen. Hokema: ”Ei käy!” kuultiin tällä kertaa työnantajapuolen suusta ja lukemattoman monta kertaa.

Sähköliiton ja JHL:n hallinnot kokoontuvat käsittelemään tilannetta ja pohtimaan jatkotoimia.

Energia-, ICT- ja verkosto-alalle asetettu ylityökielto on edelleen voimassa.

Lisätietoja
Sopimustoimitsija Kari Lehtinen JHL, 050 566 1567, kari.lehtinen@jhl.fi