Siirry sisältöön

Helsingin yliopistolla lakkopäivä, keskustan kampukselle kerääntyi iso joukko ilmaisemaan tukensa lakolle

Helsingin yliopistolla järjestetään keskiviikkona 28. helmikuuta lakko, jolla vauhditetaan jumissa olevia sopimusneuvotteluita. Aamupäivällä yliopiston rakennusten edustalle keskustaan kokoontui iso joukko, joka tahtoo puolustaa suomalaista sivistysyliopistoa.

Iso joukko ihmisiä kokoontui Me olemme yliopisto! -mielenilmaukseen Helsingin yliopiston edustalle keskiviikkona 28. helmikuuta. Yliopistolla järjestetään koko päivän kestävä lakko, jolla halutaan vauhdittaa jumissa olevia sopimusneuvotteluita.

Mielenilmaus alkoi aamupäivällä kello 11 Helsingin keskustassa Porthania-rakennuksen edessä. Ohjelma jatkuu kello 15 Vanhalla ylioppilastalolla, osoitteessa Mannerheimintie 3.

Lue lisää päivän tapahtumista!

Yliopistojen työriitaa sovitellaan valtakunnansovittelijalla. Lakkoon päädyttiin, koska työnantajia edustava Sivistystyönantajat hylkäsi tiistaina 27. helmikuuta valtakunnansovittelijan tekemän sovintoesityksen. Henkilöstöä edustavissa pääsopijajärjestöissä sovintoesitys oli jo hyväksytty.