Siirry sisältöön

Kunta-alan sopimukset eivät vielä ole voimassa

JHL:n edustajisto hyväksyi torstaina 15. helmikuuta kunta-alan neuvottelutulokset. KVTES ja kunnallinen teknisten sopimus eivät kuitenkaan vielä ole voimassa, sillä kaikki pääsopijajärjestöt eivät vielä ole neuvottelutuloksia hyväksyneet.

JHL:n edustajisto hyväksyi kunta-alalla saavutetut neuvottelutulokset torstaina 15. helmikuuta. Sopimukset eivät kuitenkaan vielä ole voimassa, sillä pääsopijajärjestöistä JUKO ei vielä ole hyväksynyt saavutettuja neuvottelutuloksia.

Koska kaikki sopijaosapuolet eivät ole hyväksyneet neuvottelutuloksia, eivät KVTES ja kunnallinen teknisten virka- ja työehtosopimus TS ole vielä voimassa.

Tämä tarkoittaa sitä, että niitä sopimusmääräyksiä, joiden oli tarkoitus tulla voimaan 1.2.2018, ei vielä noudateta. Muun muassa tilapäisiin hoitovapaisiin, palkalliseen isyysvapaaseen tai eläketapahtumaan johtavaan sairauteen liittyvät oikeudet määräytyvät tässä vaiheessa vanhojen määräysten, eli KVTES 2017 mukaan.

Huomioon on otettava myös se, että suurin osa sopimusmuutoksista tulee voimaan 1.5.2018 jälkeen.

Lisätietoja: neuvottelupäällikkö Mari Keturi, 050 4619 315