Siirry sisältöön

Yliopistoneuvotteluissa surkea palkankorotusesitys

Palkansaajajärjestöt ja Sivistystyönantajat jatkoivat keskiviikkona 7.2. neuvotteluja yliopistojen työhtosopimuksesta. Työnantaja antoi ensimmäisen esityksensä palkankorotuksista, mutta esitys ei järjestöjen mielestä ollut millään tavalla asiallinen.

Palkansaajajärjestöt ja yliopistotyönantajia edustava Sivistystyönantajat jatkoivat keskiviikkona 7.2. neuvotteluja yliopistojen uudesta työehtosopimuksesta.

Tapaamisessa jatkettiin aikaisemmin keskeytynyttä keskustelua työehtojen tekstimuutosten kokonaisuudesta. Sopimuksen teksteissä on edelleen huomattavia erimielisyyksiä. Käytännössä mistään ei ole yksimielisyyttä.

Lisäksi työnantaja antoi ensimmäisen esityksensä palkankorotuksiksi, joka oli tasoltaan vain murto-osa viime aikoina solmittujen sopimusten yleisestä linjasta. JHL ja muut palkansaajajärjestöt totesivat, ettei ehdotetulla tasolla synny sopimusta.

Työnantaja tiesi tarjouksen tehdessään, ettei se voi mitenkään olla sopimuksen osana, joten tarjous oli siis tahallisen huono. Esitys kuvaa osuvasti työnantajan väheksyvää asennetta yliopistojen henkilökuntaa kohtaan, mikä on näkynyt koko kahden kuukauden neuvotteluprosessin ajan.

Seuraava mahdollisuus neuvottelujen jatkamiselle on maanantaina 12.2. Jatkamisen edellytyksenä on, että työnantaja tekee asiallisen palkankorotustarjouksen.

Yliopistojen sopimuskausi on päättynyt tammikuun lopussa. Työehtosopimukseen kohdistuville työtaistelutoimille ei siten ole laillisia esteitä. JHL valmistautuu vauhdittamaan neuvottelutoimintaa työtaistelutoimilla yliopistoissa.

Lisätietoja:
sopimustoimitsija Erika Mattsson, 0400 461 411
sopimustoimitsija Laura Tuominen, 050 409 2460