Siirry sisältöön

JHL: Kunta-alalle ylityö- ja vuoronvaihtokielto, neuvotteluissa riita lomarahan kompensaatiosta

Kunta-alan neuvottelut keskeytyivät sunnuntaina 4.2. erimielisyyteen lomarahaleikkauksen kompensaatiosta. JHL on päättänyt aloittaa alalla ylityö- ja vuoronvaihtokiellon maanantaina 5.2. kello 6.00 alkaen.

JHL aloittaa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon kunta-alalla maanantaina 5.2. kello 6.00. Alan sopimusneuvottelut jatkuivat sunnuntaina, mutta neuvottelut katkesivat erimielisyyteen lomarahakompensaatiosta.

Kiellon ulkopuolelle rajataan kunta-alan sopimusten viranhaltijat, perhepäivähoitajat ja maatalouslomittajat. Kiellon ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon piirissä eivät ole myöskään sellaiset yleistä turvallisuutta tai omaisuuden turvaamista koskevat työt, joita ei ole mahdollista siirtää myöhemmäksi.

Virka- ja työehtosopimukset kunta-alalla päättyivät 31.1.2018. Alalla on nyt sopimukseton tila, jonka aikana työtaistelutoimet ovat mahdollisia.

Lisätiedote: Puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine 040 702 4772