Siirry sisältöön

SAK:n malli tarjoaa työttömille tukea pelottelun sijaan

SAK:n mallissa työttömille tarjotaan henkilökohtaista tukea ja karenssit ovat selvästi nykyistä lyhyempiä.

SAK on julkaissut vaihtoehtoisen työllistämismallin. Malli esiteltiin tiistaina 23.1. Helsingin messukeskuksessa SAK: liittopäättäjien kokouksessa.

SAK:n mallissa työttömille määrättävät karenssit ovat nykyistä selvästi lievempiä. Työtön voi myös välttää karenssin esimerkiksi olemalla töissä, yrittäjänä, koulutuksessa tai muissa palveluissa. Mallissa kaikki työ myös pidentää ansioturvan kestoa.

SAK esittää että, työttömät saavat henkilökohtaista palvelua. Jokainen työtön tavataan kasvokkain heti työttömyyden alussa. Tässä ensimmäisessä tapaamisessa työtön ja asiantuntija kartoittavat avoimet työpaikat ja myös arvioivat työttömän työ- ja toimintakyvyn. Tämän pohjalta tehdään työllistymissuunnitelma joka on yksilöllinen ja työllistymistä tukeva.

Tutustu malliin SAK:n sivuilla.

Julkaisun ovat tehneet Pirjo Väänänen, Saana Siekkinen, Mikko Heinikoski ja Tytti Naukkarinen.