Siirry sisältöön

Valtion pöydässä tekstitavoitteiden käsittely jatkui

Valtion pöydässä keskusteltiin perjantaina19. tammikuuta muun muassa henkilöstöedustajien asemasta ja vuosilomasopimuksesta. Sanottavaa edistystä ei tapahtunut. Seuraavan kerran neuvotellaan maanantaina 22. tammikuuta.

Valtion pöydässä keskusteltiin perjantaina 19. tammikuuta vuosilomasopimuksesta, matkakustannusten korvaamissopimuksesta sekä henkilöstöedustajien asemasta. Työnantaja ei juurikaan  lämmennyt järjestöjen tavoitteille.

– Työnantajapuoli näyttäisi halauavan tehdä sellaisen sopimuksen, että  sille epämieluisia asioita ei käsiteltäsisi nyt ollenkaan, vaan ne siirrettäisiin sopimuskauden työryhmien vaivoiksi. Vähän niin kuin lakaistaisiin maton alle, sanoo JHL:n neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch.

– Halusta huolimatta neuvotteluja näistäkin asioista jatketaan, hän jatkaa.

Perjantain tapaamisessa työnantaja jakoi neuvottelijoille sopimuksen teknisiä muutoksia koskevan version. Näillä muutoksilla ei ole vaikutusta sisältöihin.

Tällä viikolla keskityttiin siis tekstikysymyksiin. Rahakysymyksiä tai sopimuskauden pituutta ei pöydälle nostettu.

Ensi viikolla neuvottelut jatkuvat maanantaina 22.tammikuuta. Silloin käsitellään loput osapuolten tekstitavoitteet.

Valtion sopimuskausi päättyy 31.1. ja osapuolten tavoitteena on saavuttaa neuvottelutulos uudeksi sopimukseksi tammikuun loppuun mennessä.

Lisätietoja: neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch, 040 7289 046

Lue myös muita neuvottelu-uutisia ja tutustu liiton neuvottelutavoitteisiin

Neuvottelu-uutiset