Siirry sisältöön

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa puhuttiin palkkauksen kehittämisestä

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluja jatkettiin keskiviikkona 17. tammikuuta. Silloin tarkasteltiin työntekijäjärjestöjen tavoitteita. Erityisesti keskustelua käytiin alan palkoista ja palkkauksen kehittämisestä. Seuraavan kerran sopimusalalla neuvotellaan torstaina 25. tammikuuta.

Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvottelut jatkuivat keskiviikkona 17. tammikuuta. Neuvottelussa syvennyttiin tarkemmin työntekijäjärjestöjen tavoitteisiin. Keskustelua käytiin erityisesti alan palkoista ja palkkauksen kehittämisestä.

JHL:n keskeisenä tavoitteena ovat työntekijöiden ostovoiman turvaavat palkankorotukset sekä palkkaohjelma, jolla varmistetaan alan ansiokehitys ja kilpailukykyiset palkat.

Kuva tilanteesta tarkentuu koko ajan, kun osapuolet käyvät läpi alan palkkoja koskevaa tilastotietoa.

JHL pitää erityisen tärkeänä sitä, että palkat yksityisellä sosiaalipalvelualalla ovat vertailukelpoiset muiden sopimusalojen, etenkin julkisen sektorin kanssa.

Neuvottelupöydässä on myös lukuisia muita tavoitteita puolin ja toisin. Työntekijäpuolen yhteisissä tavoitteissa korostuvat palkkauksen kehittäminen ja palkankorotukset sekä nollasopimuksiin ja osa-aikatyöhön liittyvien epäkohtien korjaaminen.

Seuraava neuvottelutapaaminen pidetään torstaina 25.tammikuuta.

Lisätietoja: sopimustoimitsija Kalle Honkanen, 050 406 9313