Siirry sisältöön

Valtion sopimusneuvottelut jatkuivat, käsittelyssä tällä kertaa työnantajien tavoitteet

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tiistaina 9.1. Työnantajat esittelivät tavoitteensa tiistaina, työntekijäpuolen tavoitteita käsitellään tarkemmin perjantaina 12.1.

Tiistain 9.1. tapaamisessa Valtion työmarkkinalaitoksen neuvottelijat esittelivät neuvottelussa valtiotyönantajan tarkennetut sopimustavoitteet.

Työnantaja tavoittelee työaikasopimukseen liittyviin teksteihin monia niin kutsuttuja joustoelementtejä.  Palkansaajien näkökulmasta muutokset ovat heikennyksiä nykyiseen sopimukseen. Työnantajan tavoitteet ovat monilta osin päinvastaisia kuin palkansaajajärjestöjen esitykset.

Valtion palkansaajapuolen järjestöt JHL, JUKO ja Pardia kommentoivat tavoitteita tiistaina alustavasti.

– Sopimusratkaisu on tietysti kokonaisuus, mutta hankaliltahan monet esitykset ensilukemalta vaikuttavat, JHL:n neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch luonnehtii työnantajan tavoitepaperia.

Neuvottelut jatkuvat perjantaina 12.1. Tuolloin osapuolten tarkemmassa käsittelyssä on palkansaajapuolen yhteinen tavoiteasiakirja.

Valtion sopimuskausi päättyy 31.1. ja osapuolten tavoitteena on saavuttaa neuvottelutulos uudeksi sopimukseksi tammikuun loppuun mennessä.

Seuraa sopimusneuvotteluiden etenemistä Facebookissa ja Twitterissä tunnisteella #työkuntoon. Lue myös tuoreimmat neuvottelu-uutiset ja tutustu liiton neuvottelutavoitteisiin.

JHL:n neuvottelu-uutiset

Lisätietoja:

JHL:n neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch, 040 7289 046

—-