Siirry sisältöön

Puheenjohtaja Niemi-Laine Ylen haastattelussa: kunnilla on palkanmaksuvaraa

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine oli haastateltavana Ylessä 23.11. kuntien työntekijöiden palkoista. JHL tavoittelee kuntatyöntekijöille minimissään sitä mitä teollisuudessa maksetaan.

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Lainetta haastateltiin 23.11. Ylen verkkouutisiin ja kello 20.30 tv-uutislähetykseen.  Niemi-Laine torjuu ajatuksen, että metalliteollisuuden palkkalinja olisi ehdoton katto muiden alojen korotuksille.

”Niemi-Laine perustelee teollisuuden tason ylittäviä palkkavaatimuksia lomarahaleikkausten korvaamisella ja sillä, että naisten palkat jäävät muuten entistä enemmän miesten jälkeen. Niemi-Laineen vaatimuslistalla on erityinen palkkaohjelma, joka parantaisi naisvaltaisen julkisten alojen palkkakehitystä”, Ylen jutussa kerrotaan.

Lue lisää:

Yle: Kuntien palkoista voi nousta iso riita – Työnantaja: 600 miljoonaa menee, jos korotukset teollisuuden tasoa

Niemi-Laineen haastattelu, Yle Uutiset 23.11. klo 20.30