Siirry sisältöön

JHL:n lausunto ravintola- ja catering-alan perustutkinnon perusteiden luonnoksesta

JHL kiittää työryhmää hyvästä työstä ja toteaa, että tutkinnon perusteista tulee vielä käyttökelpoisemmat, kun perusteisiin lisätään suurtalouskeittiön painoarvoa esittämällämme laitosruokapalvelun tai vastaavalla osaamisalalla.

JHL pitää hyvänä, että tutkinnossa on osaamisalat, jolloin opiskelija tietää, mille osaamisalalle hän lähtee opiskelemaan. Samalla hän kuitenkin pystyy ottamaan valinnaisista tutkinnon osista itselleen tärkeitä tutkinnon osia.

JHL esittää, että tähän tutkintoon lisätään laitosruokapalvelun osaamisala, jonka pakolliseksi tutkinnon osaksi tulisi suurkeittiön ruokatuotanto sekä palvelujen jakelukeittiö- toiminnot. Suurkeittiön ruokatuotantoa on laajennettava sairaalaympäristössä tarjottaviin ruokapalveluihin tai perustettava oma tutkinnon osa sairaalaympäristöjen ruokatuotantoon.

JHL:n lausunto ravintola- ja catering-alan perustutkinnon perusteiden luonnoksesta kokonaan