Siirry sisältöön

JHL:n Nuorisofoorumi vaatii nollatuntisopimusten rajoittamista

JHL:n Nuorisofoorumi vaatii nollatuntisopimusten rajoittamista työehtosopimuksin. Foorumi haastaa kaikki ammattiliitot nollatuntiongelman korjaamiseen.

– Työmarkkinoilla on edessä liittokierros ja liitot asettavat parhaillaan neuvottelutavoitteitaan. Jokaisen ammattiliiton pitäisi laittaa tavoitelistalleen sen, että nollasopimusten rajoitukset saataisiin työehtosopimuksiin, foorumilaiset sanovat.

Nollasopimus koskettaa liian monia. Se on lähes orjatyösopimus, jolla työntekijä hiljennetään häneen kohdistuneista laki- tai työehtosopimusrikkomuksista. Kyseenalaistaminen tai yhteydenotto liittoon aiheuttaa usein sen, että vähäisetkin työtunnit loppuvat kokonaan.

– Tätä syöpää syötetään ennen kaikkea nuorille työntekijöille, mutta se koskettaa kaikkia ikäryhmiä, foorumi toteaa.
Nyt on ammattiliittojen aika nousta yhdessä tätä työelämän syöpää vastaan ja nujertaa se. On aika näyttää työntekijöille, minkä vuoksi kannattaa järjestäytyä. Tämän parempaa paikkaa ei tule!

JHL:n Nuorisofoorumi haastaa kaikkien liittojen päättäjät mukaan yhteisen ongelman korjaamiseen.

– Näytetään somessakin hashtagilla #nytriittäänolla, että vaadimme liittojohtajia ottamaan asian hoitamisen kärkitavoitteeksi seuraavalla sopimuskierroksella.

Lue JHL:n Nuorisofoorumin kannanotto kokonaan