Siirry sisältöön

JHL:n lausunto kasvupalvelulaista

JHL arvostelee antamassaan lausunnossa voimakkaasti hallituksen esitysluonnosta alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista. Jos esitys toteutuu, se pilkkoo erityisesti työvoimapalvelut ja tekee järjestelmästä paitsi kalliin, myös asiakkaille kalliin.

Liitto kantaa huolta henkilöstön asemasta, kasvupalveluiden rahoituksesta, valinnanvapauden haasteista ja työmarkkinoiden valtakunnallisuuden kadottamisesta sekä viranomaistehtävien massiivisesta ulkoistamisesta.

Liiton mielestä hallituksen esittämään kasvupalvelumalliin liittyy runsaasti sellaista julkisen vallan käytön luovuttamista yrityksille, että se edellyttää tarkkaa perustuslaillisuuden arviointia jo ennen esityksen antamista eduskunnalle.

Liitto vaatii lausunnossaan malttia viranomaistoiminnan ulkoistamiseen ja henkilöstön muutosturvaa siirtymäajan loppuun asti.

JHL:n lausunto kasvupalveluaista kokonaan