Siirry sisältöön

Sosiaalihuollon ammattirekisteri Suosikki

Sosiaali – ja terveysministeriö (STM) valmistelee sosiaalihuollon ammattihenkilölainsäädännön muuttamista.

Sosiaalihuollon ammattihenkilölaki tuli voimaan 1.3.2016. Sen mukaan sosiaalihuollon laillistettujen sekä nimikesuojattujen ammattihenkilöiden on rekisteröidyttävä sosiaalihuollon ammattihenkilörekisteriin 31.12.2017 mennessä.

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä etujärjestöt ovat saaneet runsaasti yhteydenottoja lähihoitajilta, jotka kokevat tilanteen kohtuuttomaksi, sillä heidän on lain mukaan rekisteröidyttävä sekä terveydenhuollon että sosiaalihuollon ammattihenkilörekistereihin.

Lakiesitys menee eduskuntaan syksyllä ja sosiaalihuollon ammattihenkilölainsäädäntöön halutaan lisätä mm. kuntoutuksen ohjaaja AMK tutkinto.

JHL:n mielestä sosiaalihuollon laillistettuihin ammatteihin tulee lisätä myös yhteisöpedagogin AMK tutkinto ja nimikesuojausta kaipaavat vajaamielishoitajat ja päivähoitajat. JHL tulee valmistelemaan asiaa STM:öön.

Valvira valmistelee ohjeistusta siitä, miten lähihoitajien kannattaa toimia siihen saakka, kunnes asia on eduskunnassa ratkaistu. Ohjeistuksen antaminen menee saamiemme tietojen ensi viikkoon. JHL seuraa asian kehittymistä ja tiedottaa Valviran ohjeistuksesta heti kun se on käytettävissä.

Lisätietoja STM:n sivuilta
Lisätietoja rekisteröinnistä JHL:n ammattialasivuilta

Lisätietoja sosiaalialan rekisteröinnistä saa Valvirasta viikolla 17

Riitta Vehovaara
ammattiasian toimitsija
puh. 040 524 8876

(uutiseen lisätty asiasana ammattihenkilörekisteri 4.6.2018)