Siirry sisältöön

JHL:n lausunto summaaristen riita-asioiden keskittämisestä

JHL:n mielestä keskittämisesityksessä on myönteisiä elementtejä, mutta se sisältää myös kohtia, jotka on ehdottomasti arvioitava uudelleen. Tällaisia kohtia ovat summaaristen riita-asioiden siirtäminen pois Helsingin käräjäoikeudesta ja summaaristen asioiden siirto Varsinais-Suomesta Kanta-Hämeen käräjäoikeuteen. JHL edellyttää, että nämä asiat arvioidaan uudelleen kustannusten ja henkilöstön työhyvinvoinnin näkökulmasta.

Lisäksi JHL haluaa korostaa, että käräjäoikeuksien määrä on jo nyt laskemassa 20 käräjäoikeuteen. JHL mielestä siinä saavutetaan jo riittävää hyötyä keskittämisen näkökulmasta. Liitto on vahvasti sitä mieltä, että keskittämisen sijaan kannattaisi suunnata kehittäminen sähköisen asioinnin ja työskentelyn parantamiseen.

JHL:n lausunto summaaristen riita-asioiden keskittämisestä kokonaan