Siirry sisältöön

JHL pettynyt; Luonnonvarakeskuksessa jo kolmannet yt-neuvottelut

Luonnonvarakeskus Luke on ilmoittanut käynnistävänsä yhteistoimintaneuvottelut tutkimuksen tukitoimintojen uudelleenjärjestelyistä. Neuvottelujen piirissä on 127 henkilöä ja vähennystarpeeksi virasto arvioi 42 henkilöä.

Viraston henkilöstöä edustava Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry on erittäin pettynyt Luken tilanteeseen ja huolissaan koko laitoksen tulevaisuudesta. LUKE aloitti vuoden 2015 alussa, ja odotukset uudelle organisaatiolle olivat kovat. Alusta asti virasto on kuitenkin ajautunut surkastumiskierteeseen.

Olemme järkyttyneitä siitä, että laitos on toiminut vasta kaksi vuotta ja nyt käydään jo kolmannet yt-neuvottelut. Henkilöstöpoliittisesti tällainen toiminta on täysin kestämätöntä, kritisoi JHL:n neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch.

Luonnonvarakeskuksen perustamisen jälkeen oli ymmärrettävää, että laitos tiivisti toimipaikkaverkostoaan ja hallintoaan. Kun toimipaikkaverkostoa koskeva muutos oli ohi, vannottiin ja vakuutettiin henkilöstölle, ettei muutoksia, joilla on henkilöstövaikutuksia, ole tulossa. Tässä kuitenkin taas ollaan, purkaa Karrasch henkilöstön pettyneitä tunnelmia.

JHL perää Luonnonvarakeskuksen henkilöstöpolitiikkaan pitkäjänteisyyttä ja parempaa henkilöstön osallistamista laitoksen kehittämiseen. JHL edellyttää myös, että nyt alkavissa neuvotteluissa käydään perusteellisesti läpi erilaiset vaihtoehdot, joilla virasto voi tilanteesta selvitä ja turvata toimintansa jatkossa kestävällä tavalla.

Lisätietoja:
neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch, 040 728 9046
pääluottamusmies Rainer Määttä, 0295328704
varapääluottamusmies Tero Saari, 045 671 7413