Siirry sisältöön

Fight for 15 -mielenosoitus

 Mielenosoitus kansainvälisenä #FightFor15-vaikuttamispäivänä 14.4.2016.

JHL:n, PAMin ja nollasopimuksia vastustavaa Operaatio Vakiduunia edustaneet aktiivit osoittivat yhdessä mieltä kansainvälisenä #FightFor15 -vaikuttamispäivänä 14.4.

Mielenosoittajat nostivat esille kysymyksen minimipalkoista ja minimityöajoista. Asia on tärkeä myös monien JHL:läisten ammattiryhmien puolesta, sillä monet jäsenistä elävät tiukan toimeentulon varassa.

Kampanja on alun perin käynnistynyt Yhdysvalloista, jossa toimeentulo matalapalkka-aloilla on ollut suuri yhteiskunnallinen ongelma. Muiden paikkakuntien tapaan Oulussa mielenosoittajat kokoontuivat McDonald’s-hampurilaisravintolan eteen. Ketjun työntekijöitä kannustettiin myös järjestäytymään ja valitsemaan itselleen luottamusmiehet.