Siirry sisältöön

Työolobarometri: Suurin osa työntekijöistä tyytyväisiä työajan joustoihin

Työntekijöistä jopa 86 prosenttia on sitä mieltä, että työajat joustavat riittävästi. Neljännes palkansaajista tekee etätöitä ainakin satunnaisesti ja joustavan työajan järjestelmä on käytössä noin 70 prosentilla työntekijöistä. Etenkin naiset ja 35–44-vuotiaat kaipaisivat vielä enemmän joustoja työaikoihin. Tiedot käyvät ilmi vuoden 2014 työolobarometrin ennakkotiedoista, jotka työ- ja elinkeinoministeriö julkaisi  tänään 13.2.2015.

Barometri kuvaa työelämän laadun kehitystä palkansaajien näkökulmasta.

Työolobarometri on tehty joka syksy vuodesta 1992 lähtien. Sen tiedot perustuvat Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen yhteydessä tekemiin palkansaajien haastatteluihin.  Ennakkotietoraportti on luettavissa työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuilla. Barometrin tuloksista julkaistaan myöhemmin vielä kattavampi julkaisu.

Katso myös TEM:n tiedote