Siirry sisältöön

Uuden keskusjärjestön selvitystyöhön ilmoittautui 42 liittoa

Yhteensä 42 ammattiliittoa on ilmoittanut osallistumisestaan uuden keskusjärjestön selvityshankkeeseen.

Osallistujien lukumäärä tarkentuu vielä tiistaina 10. helmikuuta päättyneen määräajan jälkeen, kun kaikkien mukaan lähtevien liitojen hallinnot ovat vahvistaneet päätöksensä. Selvitystyöhön on myös mahdollista ilmoittautua mukaan hankkeen alettua

Hankkeeseen kutsuttiin 16. tammikuuta Helsingissä järjestetyn valmistelukokouksen jälkeen kaikki ammatilliset edunvalvontajärjestöt, myös keskusjärjestöihin kuulumattomat liitot.

Käytännön valmistelut uuden keskusjärjestön perustamiseksi aloitetaan mahdollisimman nopeasti, muun muassa hankkeen ohjausryhmän kokoonpanosta on määrä päättää tällä viikolla.

Tavoite on, että uusi järjestö aloittaisi toimintansa vuoden 2016 aikana. Uuden keskusjärjestön tavoite on vahvistaa palkansaajien ja yksinyrittäjien taloudellista ja henkistä hyvinvointia sekä edistää yhteiskunnallista tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta.

JHL on jo vahvistanut mukanaolonsa keskusjärjestön selvityshankkeessa. Liiton hallitus hyväksyi liiton osallistumisen siihen 29. tammikuuta. Hankkeen etenemisestä raportoidaan säännöllisesti hallitukselle ja edustajistolle.

Lisätiedot: JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta  0400 912 399