Siirry sisältöön

Operaatio Vakiduuni näkyy Tampereella 14.2.2015

Ay-liikkeestä lähteneen nollasopimusten vastaisen kampanjan OPERAATIO VAKIDUUNIN tavoitteena on herättää kansanliike vakiduunin puolesta. Kampanja kokoaa yhteen ihmisiä, jotka haluavat parantaa pätkätyöläisten asemaa yhteiskunnassa.

Aloitteen tärkeimmät vaikutukset kohdistuvat nuorten, pitkäaikaistyöttömien sekä naisten työsuhteisiin. Kansalaisaloitteen tarkoituksena on kieltää työnantajan yksipuolisesti sovitut nollatyösopimukset. Nollatuntisopimukset ovat pätkätyön yksi ilmenemismuoto. Allekirjoittaessaan nollasopimuksen työntekijä sitoutuu tekemään työtä nollasta tunnista ylöspäin. Silloin työnantaja voi milloin tahansa tiputtaa työntekijän tunnit nollille ja velvollisuus palkanmaksuun katkeaa välittömästi ilman irtisanomista tai yt-neuvotteluja.

Kansalaisaloitteen nollatuntisopimusten kieltämiseksi lainsäädännöllä kerätään 50.000 allekirjoitusta. Allekirjoita kansalaisaloite alla olevalla nettisivulla tai osallistu 14.2. klo 13.00 mielenilmauksen Tampereen keskustorilla.

Lue lisää operaation nettisivuilta.