Siirry sisältöön

Pkky parhaiden työpaikkojen kärkiviisikkoon

 Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä (Pkky) on sijoittunut arvostetun Suomen parhaat työpaikat 2015 -tutkimuksen kärkiviisikkoon. Koulutuskuntayhtymä on myös lähes 200 JHL:läisen työpaikka.

Mikä tekee Pkky:stä poikkeuksellisen hyvän työpaikan, varapääluottamusmies Matti Komulainen?

– En yhtään hämmästele, sillä työnantaja on tehnyt järjestelmällistä työtä edistääkseen henkilöstön hyvinvointia. Tuntuu, että työolobarometrien ja muiden henkilöstökyselyiden vastaukset luetaan ja epäkohtiin myös tartutaan ja niille tehdään jotain, hän sanoo.

Pkky:n pääsy kärkiviisikkoon on sitäkin merkittävämpi, sillä aiemmat menestyjät ovat olleet lähes yksinomaan yksityisen sektorin kasvuyrityksiä tai asemansa vakiinnuttaneita ketjuja, eikä kuntataustaisia organisaatiota ei ole kärkipaikoilla nähty.

13 kunnan yhtymä

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä on 13 kunnan omistama koulutus- ja kehittämisorganisaatio. Se tarjoaa ammatillista perus- ja aikuiskoulutusta, oppisopimuskoulutusta, kesäyliopistotoimintaa ja työelämän kehittämispalveluja useilla paikkakunnilla, mm. Joensuussa, Nurmeksessa, Kiteellä, Lieksassa ja Outokummussa.

Pkky työllistää lähes tuhat henkilöä, joista noin 660 on opettajia. JHL:n jäseniä on 190, ja he työskentelevät toimisto- ja erilaisissa peruspalvelutehtävissä.

Jo vuodesta 2002 lähtien

Suomen parhaat työpaikat® -tutkimus on toteutettu vuodesta 2002 lähtien.

Tutkimuksessa selvitetään siihen osallistuvien organisaatioiden työntekijöiden kokemukset työpaikastaan sekä arvioidaan niiden johtamiskäytännöt. Kaksi kolmasosaa pisteistä koostuu työntekijöiden kokemuksesta, yksi kolmannes johtamiskäytännöistä.

Parhaat työpaikat valitaan kolmessa eri sarjassa: pienet organisaatiot (15 – 49 työntekijää), yleinen sarja (50 – 499 työntekijää) ja suuret organisaatiot (yli 500 työntekijää).

Suurten työpaikkojen sarjan voitti jo toistamiseen Alko, seuraavina olivat Hennes & Mauritz, McDonald’s ja KPMG ja viidentenä Pkky. Pienten työpaikkojen sarjan voitti Amgen ja yleisen sarjan Vincit.

Lisätietoa:
 http://www.greatplacetowork.fi/best-companies/suomen-parhaat-tyoepaikat-listat