Siirry sisältöön

JHL mukana kirjastopuolueessa

JHL on mukana yhdessä muiden kirjasto- ja informaatioalan järjestöjen kanssa kirjastopuolue-kampanjassa. Kampanjassa vaaditaan nykyisten kirjastopalveluiden turvaamista ja kehittämistä sekä kunnon palkkaa kirjastojen monille osaaville ammattiryhmille.

Kirjastopuolue leviää sosiaalisessa mediassa. Voit osoittaa tukesi kampanjalle ja maailman parhaalle kirjastoverkolle jakamalla kuvan itsestäsi kirjastokortin kanssa Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #kirjastopuolue.

Kampanjalla halutaan muistuttaa etenkin eduskuntavaalien edellä, että kirjasto on jokamiehen oikeus. Suomalaisilla on kolme miljoonaa kirjastokorttia, kirjastokäyntejä tehdään vuosittain 60 miljoonaa ja lainauksia 110 miljoonaa.

JHL:n lisäksi kirjastopuolue-kampanjassa on mukana yhdeksän muuta kirjasto- ja informaatioalan henkilöstö- ja asiantuntijajärjestöä, muun muassa Jyty, Informaatioalan akateemiset, Tieteentekijöiden liitto ja Suomen kirjastoseura.

Lisätietoja www.kirjastopuolue.fi