Siirry sisältöön

JHL kokoaa tarinoita turvallisuudesta nyky-Suomessa

Turvallisuusalalle kohdistuu merkittäviä määrärahojen leikkauspaineita. Toteutuessaan ne voivat haavoittaa koko hyvinvointivaltion olemassaoloa. Uhattuina ovat niin kansalaisten turvallisuus kuin henkilöstön työssä jaksaminen.

JHL vastustaa suunniteltuja leikkauksia, sillä ne aiheuttaisivat turvallisuuden parissa työskenteleville nykyistäkin stressaavammat ja haastavammat olosuhteet sekä heikentäisivät toimivaa yhteiskuntaa ja kansalaisten perusturvallisuutta. Turvallinen ja vakaa yhteiskunta on lisäksi edellytys talouskasvulle ja esimerkiksi ulkomaisille investoinneille.

JHL pyrkii laajan vaikutustyönsä kautta nostamaan sisäistä ja ulkoista turvallisuutta koskevia tärkeitä kysymyksiä yleiseen keskusteluun. Osaksi vaikuttamistyötä aloitettu Sattuiko?-kampanja tuo esille alan työntekijöiden arkea budjettileikkausten takaa.

Turvallisuusalan työntekijät voivat kertoa omasta arjestaan verkkosivustolla www.jhl.fi/sattuiko. Kaikki yhteydenotot käsitellään luottamuksellisesti, eikä henkilötietoja julkaista. Turvallisuusalan työntekijöiden ohella myös muut kansalaiset voivat kertoa oman kokemuksensa henkilökohtaisesta turvallisuuden tunteestaan nyky-Suomessa.

Verkon ohella kampanja näkyy JHL:n sosiaalisen median kanavissa. JHL muistuttaa, että turvallisuusalan työntekijöillä on keskeinen tehtävä yhteiskunnassa. He huolehtivat yleisestä turvallisuudesta, vartioinnista, rikosten torjunnasta, rajojen ja tavaroiden valvonnasta, ihmisten pelastamisesta ja osaltaan myös oikeusvaltion ylläpitämisestä.

Lisätietoja antavat:

Viestintäpäällikkö Juhana Harju, puh. 044 010 1004 (yleiset kysymykset kampanjasta)
Suunnittelija Minna Salminen, puh. 050 445 5350 (JHL:n vaikutustyö turvallisuusalalla)