Siirry sisältöön

Valtion neuvotteluissa tuumaustauko – neuvottelut jatkuvat illalla

Valtiosektorin koordinaattiryhmän neuvottelut jatkuivat torstai-iltapäivällä tekstikysymysten parissa. Parin päivän ajan pienryhmä on työstänyt tekstisisältöjä, ja esitykset ovat nyt käsittelyssä koordinaattiryhmässä.

– Kovin tuntuu vaikealta ja työläältä saada aikaan sellaista luonnostekstiä, jonka neuvotteluosapuolet voisivat hyväksyä, toteaa neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch.

Karraschin mukaan joissakin sisältökohdissa on saatu edistystä aikaan, mutta kiristäviä aiheita on turhan monta. Teksteissä pahiten hiertää vuosilomalain muutoksen aiheuttamat muutostarpeet vuosilomasopimukseen ja niiden rahoittaminen.

Millä tavalla palkankorotus sijoitetaan palkkoihin, siitä ei vieläkään olla päästy kunnolla keskustelemaan. Järjestöpuolella pidetään tiukasti kiinni siitä, että 20 euron palkankorotus sijoitetaan peruspalkkaan.

Valtion pöydässä on nyt menossa tuumaustauko ja neuvotteluja jatketaan klo 18.30.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Jarkko Eloranta, gsm 0400 912 399
neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch, gsm 040 7289 046