Siirry sisältöön

Valtiolla työnantajapuolen tavoitteet tarkastelussa

Valtion koordinaattiryhmän tämänpäiväisten neuvottelujen keskiössä oli työnantajapuolen esittelemä, noin kymmenen kohdan tiivistetty tavoitelista. Listassa oli esityksiä, jotka liittyivät palkkausjärjestelmään, työaikaan, virkamatkustukseen ja valtion yleiseen virka- ja työehtosopimukseen.

– Tavoitteista käytiin tarkentavaa ja laajaa keskustelua. Sekä neuvotteluosapuolten esittämät tavoitteet että näkemykset sopimukseen tulevista asioista ovat vielä kaukana toisistaan, kertoo JHL:n neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch.

Tähän mennessä käytyjen neuvottelujen pohjalta Karrasch arvelee, että kovin laajaan tekstikokonaisuuteen tällä neuvottelukierroksella tuskin tullaan päätymään, mutta samaan hengenvetoon hän toteaa, että aikaa näkemyserojen hieromiseen on kuitenkin vielä kaksi viikkoa.

Valtion pienryhmä kokoontuu huomenna 10.10. ja koordinaattiryhmä maanantaina 14.10. Silloin työntantaja esittää ensimmäiset ehdotukset sopimusratkaisun tekstiluonnoksiksi.

Lisätietoja:
puheenjothaja Jarkko Eloranta, 040 091 2399
neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch, 040 728 9046