Siirry sisältöön

Tuntipalkkaisten neuvottelut edenneet hyvässä hengessä

Neuvottelut työllisyys- ja kasvusopimuksen soveltamiseksi myös kunnallisen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimuksen osalta ovat olleet käynnissä jo viikon ajan. Neuvotteluissa on käsitelty ensimmäisen sopimusjakson tunti- ja urakkapalkan korotusta, liitteen 3 erinäisten lisien korotusta, vuosilomalain muutoksen toteuttamista, tuloksellisuus- ja palkkausjärjestelmien kehittämistä, henkilöstöedustajien asemaa ja muutosturvaan liittyviä asioita.

Neuvottelut, jossa työntekijöiden sopijaosapuolena on ainoastaan Julkisten- ja hyvinvointialojen liitto JHL, ovat edenneet vauhdikkaasti ja hyvässä hengessä. Sopijaosapuolilla on valmius nopeaan neuvotteluratkaisuun pääneuvotteluryhmän ratkaisujen jälkeen.

Tuntipalkkaisen henkilöstön lukumäärä kunnissa on noin 10 700 ja PTY:n sopimusalalla tuntipalkkaisia n. 1000 henkilöä.

Lisätietoja: sopimustoimitsija Hannu Salminen, gsm 0400 802 266