Siirry sisältöön

PALTA:n neuvotteluissa nykytila tarkastelun alla

PALTA (LTY) neuvottelut jatkuivat tiistaina 24.9. Neuvotteluissa käytiin läpi nyt voimassa olevan sopimuksen keskeneräisiä asioita, kuten työryhmien tilanteita. Seuraavassa neuvottelussa pyritään ratkaisemaan jatkotoimet näiden suhteen.

Työntekijäpuolen pääsopijajärjestöt jättivät yhteiset tavoitteet neuvotteluihin sillä varauksella, että niitä voidaan täsmentää vielä neuvottelujen kuluessa. Työnantajapuoli valmistelee omia tavoitteitaan keskiviikkona 25.9. ja esittelee ne seuraavassa neuvottelussa.

Tiistaina käytiin läpi työllisyys- ja kasvusopimukseen liittyviä tulkintakysymyksiä siten, että pyrittiin löytämään ne kohdat, joista osapuolet ovat samaa mieltä. Tällä läpikäynnillä rajataan neuvoteltavia asioita.

– Asialistalle jäi tukku kimurantteja asioita joista yksimielisyyteen pääseminen ei tule olemaan helppoa mutta, jos tahtotilaa löytyy, asioissa varmasti päästään sopuun, toteaa sopimustoimitsija Reijo Taipale

Seuraavan kerran neuvotteluosapuolet kokoontuvat maanantaina 30.9.

Sopimusalakohtaisia neuvotteluja käynnistetään pääneuvottelujen rinnalle ja näiden osalta valmista pitäisi olla 18.10. mennessä.

Lisätietoja:
sopimustoimitsija Reijo Taipale gsm 040 3101 257
sopimustoimitsija Hannu Moilanen gsm 040 3101 255