Siirry sisältöön

Valtiolla tavoitteet tiukassa tarkastelussa

Valtion pääneuvotteluryhmänä toimiva koordinaatioryhmä kokoontui tiistaina 24. syyskuuta illansuussa. Pääteemoina neuvottelussa oli tällä kertaa osapuolten neuvottelutavoitteiden tarkempi analysointi ja jatkovalmistelusta päättäminen.

Tässä vaiheessa neuvotteluprosessia osapuolet pyrkivät haarukoimaan toistensa kärkitavoitteet ja rajaamaan sillä tavoin kysymykset, joihin on syytä erityisesti varata aikaa ja tarvittaessa käydä tarkempaa neuvottelua pääryhmää pienemmällä kokoonpanolla.

Tämän päivän neuvottelujen valossa ratkaisuun pääseminen ei ole mikään yksinkertainen homma, mutta on tahtotilan löytyessä hoidettavissa jäljellä olevien neljän neuvotteluviikon aikana. Pienryhmän ottaa nyt käsittelyyn muutaman valitun kärkiteeman ja pyrkii löytämään niihin osapuolia tyydyttävät ratkaisut, luonnehti neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch valtion neuvottelutilannetta.

Neuvotteluosapuolet tapaavat seuraavan kerran perjantaina 27.9.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Jarkko Eloranta, gsm 0400 912 399
neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch, gsm 040 7289 046