Hyvissä käsissä -kunniamaininta

JHL:n Hyvissä käsissä-tunnustus Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ovat läsnä kaikissa elämänvaiheissa. Alan ammattilainen vastaanottaa uuden ihmisenalun ja on myös usein viimeisenä läsnä, kun elämä sammuu. Työn tekemistä ohjaa usein auttamisen halu ja tarve luoda toiselle ihmiselle hyvä elämä niistä lähtökohdista käsin, jotka tällä ovat. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen työ on raskasta. Hänen työnsä on usein elämän ja kuoleman kysymysten äärellä painimista. Arkisiakin hetkiä on, kiire ja resurssipula vaivaavat kroonisesti.

Media luo omat paineensa: milloin on vanhuksia hoidettu huonosti, milloin on lastensuojelu jättänyt suojelematta lapsia. Meille kaikille ovat tuttuja myös kertomukset siitä, kuinka veteraani odotti kymmenen tuntia sairaalan ensiavussa tai kuinka hoitaja kavalsi rahat hoidettavaltaan.

Miksi tarinat, jotka saavat ihmiset jaksamaan, saavat vähemmän huomiota?

Näkyvyyden ansaitsevat tarinat, joissa ihmiset ylittävät itsensä päivä toisensa jälkeen, joissa vanhus saa lämpimän ruoan lempeästi tarjottuna, joissa pidetään kädestä, harjataan hiuksia, järjestetään hemmottelupäiviä, joissa mahdollistetaan itsenäinen elämä sen eri muodoissa ja joissa kuulluksi tulee hän, joka usein on hoitotoimenpiteiden kohteena.

Ihmiset, jotka ovat näiden tarinoiden takana, ansaitsevat huomion!

Tiedätkö sinä tahon, joka ansaitsisi Hyvissä käsissä -kunniamaininnan?

Ilmianna tämä taho meille! Täytä lomake ja näin olet paljastanut yhden, jolle voimme myöntää Hyvissä käsissä -kunniamaininnan.

Täytä lomake Hyvissä käsissä

Se mihin kiinnitämme huomiomme, kasvaa

Etsikäämme ja tuokaamme esiin siis niitä henkilöitä, yhteisöjä, kampanjoita ja projekteja, jotka omalla työllään varmistavat joka päivä, että olemme hyvissä käsissä. Sen he/ne ovat ansainneet. Vähintään sen.

 

Päivitetty: 16.12.2015

Uusimmat päivitykset

24.7.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Henkilökohtaiset avustajat
4.7.2017 Suomeksi » JHL-tieto » Yhteystiedot » Jäsenpalvelun yhteystiedot
4.7.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Opetus-, ohjaus- ja kasvatusala
30.6.2017 Suomeksi » JHL-tieto » Materiaalipankki » Muut materiaalit
30.6.2017 Suomeksi » JHL-tieto » Yhteystiedot » Edunvalvonnan neuvontapuhelin
29.6.2017 Suomeksi » Sopimukset » Kunta-alan sopimukset » Tuntipalkkaisten työehtosopimus » Työkyvyttömyys ja vuosiloman siirtäminen
29.6.2017 Suomeksi » Sopimukset » Kunta-alan sopimukset » Teknisen henkilöstön sopimus » Teknisten palkat kunnissa
29.6.2017 Suomeksi » Sopimukset » Kunta-alan sopimukset » Tuntipalkkaisten työehtosopimus » Tuntipalkkaisten palkat
29.6.2017 Suomeksi » Sopimukset » Kunta-alan sopimukset » KVTES - kunta-alan sopimus » Työaika kunta-alalla » Jaksotyöuudistus
29.6.2017 Suomeksi » Sopimukset » Kunta-alan sopimukset » KVTES - kunta-alan sopimus » Työaika kunta-alalla