Tule mukaan solidaarisuustoimintaan

JHL:n jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua liiton, sen yhteistyökumppaneiden tai oman yhdistyksesi solidaarisuustoimintaan.

JHL:n kampanjat

vesilogo144.jpg : 21 kB JHL on aika-ajoin tuottanut omia kampanjoita, joihin jäsenet ovat voineet osallistua hyvinkin vaivattomasti. Tällainen kampanja, jossa JHL on viimeksi ollut mukana, on EU:n kansalaisaloite "Vesi on perusoikeus".

SASK-yhteistyö

SASK kouluttaa kunnon työn lähettiläitä (tutustu lähettilästoimintaan). Jos olet kiinnostunut solidaarisuustyöstä ja kansainvälisetä vaikuttamisesta, pidä silmällä SASKin sivuja ja hae seuraavaan koulutukseen.

Vuosittain SASK järjestää opintomatkoja  kehitysmaakohteisiin, joihin voivat osallistua ammattiliittojen jäsenet. Vuonna 2014 kohteena oli Filippiinit.

JHL:n, TEHY:n ja PRO:n opintomatkalaisten videoblogi Filippiineiltä sekä  blogikirjoituksia vuodelta 2014

JHL:n Ecuadorin talkoomatkalaisten blogikirjoitukset vuonna 2013

SASKilla on runsaasti kehitysmaiden työolojen parantamiseen ja ay-oikeuksien puolustamiseen liittyviä kampanjoita. Lisätietoa SASKin kampanjoista.

Liittymällä SASKin kannatusjäseneksi yhdistykset ja yksittäiset jäsenet voivat osoittaa solidaarisuutta kehitysmaiden ay-liikkeelle ja tukea SASKin työta oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

JHL on mukana useissa kehityshankkeissa Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Reilu toiminta on solidaarisuustoimintaa

tavallaan-reilu.jpg : 24 kB JHL on jo muutaman vuoden ajan tehnyt yhteistyötä Reilun kaupan edistämisyhdistyksen kanssa olemalla mukana Reilu Kunta -kampanjassa, jossa olemme halunneet erityisesti kiinnittää huomiota kuntien hankintapolitiikkaan ja sen eettisyyteen.

Haluamme myös edistää Reilun kaupan tuotteiden ja ympäristösertifioitujen tuotteiden käyttöä JHL:n omassa organisaatiossa ja yhdistyksissä. Esimerkki solidaarisuustoiminnasta on reilu kauppa. Omilla, yhdistyksen ja työpaikan valinnoilla on mahdollisuus vaikuttaa.

Tutustu

Reilu JHL

Ihmisarvoisen työn ohjelma

Yhdistykset voivat pitää esillä työpaikoilla eettisen kuluttamisen merkitystä työoloihin kehitysmaissa. JHL on mukana Finnwatchin Ihmisarvoisen työn ohjelmassa, jossa selvitetään kehitysmaissa toimivien suomalaisten yritysten työntekijöiden työoloja. Viime vuonna selvitettiin mm. sairaalahanskojen tuotannon eettisyyttä. JHL:n ja TEHYn aktiivit järjestivät TYKS:ssä  "Hanskat naulaan" -tempauksen, jolla pyrittiin vaikuttamaan sairaanhoitopiirien päättäjiin, jotta kiinnitettäisiin erityistä huomioita  vastuullisen toimintaan sairaalahankinnoissa.

Tutustu

Finnwachin nettisivut

 

Päivitetty: 7.11.2016

Uusimmat päivitykset

23.5.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Vanhustyö
23.5.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Sosiaali- ja terveysala
23.5.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Päihdetyö
23.5.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Mielenterveystyö
23.5.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Lastensuojelu
23.5.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Kehitysvamma-ala
23.5.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Varhaiskasvatus
23.5.2017 Suomeksi » Jäsenyys » JHL:n jäsenedut » Lomaetuja ja alennuksia
23.5.2017 Suomeksi » Aluetoimistot » Oulu ja Kajaani
23.5.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Terveydenhuoltoala