RSS-syöte

Kansalaisaloite: Vammaisten avun ja tuen kilpailuttaminen lopetettava

09.08.2017 09:05

Kehitysvammaisten palvelusäätiö kampanjoi vammaisten välttämättömän avun kilpailuttamisen lopettamisen puolesta. JHL suosittaa aloitteen allekirjoittamista.

Kesäkuussa perustettu kansalaisaloitteen tavoitteena on saada julkisia hankintoja koskevaan lakiin lisäys, jonka mukaan lakia ei sovellettaisi vammaisten henkilöiden asumiseen ja jokapäiväiseen elämään liittyviin välttämättömiin tarpeisiin.

Säätiö muistuttaa, että Suomi on ratifioinut vammaisten ihmisten oikeuksia koskevan YK:n yleissopimuksen, joka korostaa vammaisten ihmisten yhdenvertaisuutta ja osallisuutta kaikessa päätöksenteossa. Sopimuksen mukaan vammaisella ihmisellä on oikeus valita asuinpaikkansa eikä häntä saa velvoittaa käyttämään tiettyä asumisjärjestelyä.

Säätiön mielestä vammaisille välttämättömiä palveluja ei pidä järjestetään hankintalain mukaisesti palvelujen kilpailutuksen kautta. Nämä elämälle välttämättömät palvelut on rajattava hankintalain soveltamisalan ulkopuolelle. Monissa Euroopan Unionin maissa näin on tehty.

Jotta kansalaisaloite menisi eduskunnan käsittelyyn, se tarvitsee 50 000 allekirjoitusta. Allekirjoitusten kerääminen päättyy joulukuun 12.päivänä.

Käy allekirjoittamassa aloite sivulla https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2538

Uusimmat päivitykset

18.8.2017 Suomeksi » Jäsensivut » Omat JHL-sivut » Ammattialasivut » Puhdistus- ja ravitsemispalvelut » Puhtauspalvelualan verkosto
18.8.2017 Suomeksi » Sopimukset » Kunta-alan sopimukset » KVTES - kunta-alan sopimus
17.8.2017 Suomeksi » Jäsenyys » JHL:n jäsenedut » JHL:n lomapaikat » Lomapaikkojen varaus
17.8.2017 Suomeksi » JHL-tieto » Avoimet työpaikat
17.8.2017 Suomeksi » Sopimukset » Yksityisten alojen sopimukset » Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus » Sosiaalialan kohdeviestit jäsenille
16.8.2017 Suomeksi » Jäsensivut » Omat JHL-sivut » Jäsenkirje Pointti
11.8.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Sote-alojen ammatillinen kärkihanke » Sote-festarit
9.8.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Sote-alojen ammatillinen kärkihanke
9.8.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Varhaiskasvatus
7.8.2017 Suomeksi » Aluetoimistot » Oulu ja Kajaani