Uutisarkisto

RSS-syöte

Varhaiskasvatuksen tehtävissä työskentelevät ja kausi-influenssarokotukset

23.05.2017 12:10

Työnantajat ovat alkaneet kertoa päiväkodissa työskenteleville, että imeväisikäisten kanssa työskentelevien päivä-, lasten- ja lähihoitajien olisi otettava influenssarokotus. Työnantajat ovat vedonneet uuden tartuntatautilain 48 §:ään. JHL on tarkastanut asian THL:n asiantuntijalääkäriltä Ulpu Elonsalolta, joka työskentelee THL:n rokotusohjelmayksikössä. Tartuntatautilain pykälä 48 ei koske päiväkoteja, koska päiväkodit ja varhaiskasvatuksen muutkin toimintamuodot ovat sivistystoimen alaisia. Tartuntatautilain 48 § koskee vain sosiaali- ja terveyshuollon asiakas- ja potilastiloissa työskenteleviä henkilöitä. Tartuntatautilain 45 § käsittelee työturvallisuuslain mukaisia työntekijän suojaksi annettavia rokotuksia.

Työelämän rokotukset

Työturvallisuuslain mukaan työnantaja on velvollinen huolehtimaan työntekijöiden terveydestä ja turvallisuudesta työssä. Työnantajan tulee tarkkailla ja arvioida työympäristön vaaroja ja haittoja ja ryhtyä toimiin niiden selvittämiseksi ja torjumiseksi. Tässä työnantajan on tarvittaessa käytettävä apuna työterveyshuollon ammattihenkilöitä.

Työhön liittyvien vaarojen vuoksi annettavat, kansallisen rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotukset kuuluvat työterveyshuoltolain (1383/2001) mukaiseen, työnantajan järjestämään työterveyshuoltoon.

Työharjoitteluun menevien opiskelijoiden rokotuksista huolehtii opiskeluterveydenhuolto

Päiväkodissa työskentelevälle kyllä suositellaan influenssarokotusta heidän oman suojansa takia, sillä päiväkoti-ikäiset lapset ovat hyviä influenssan tartuttajia.

Lisää tietoa työelämän rokotuksista  THL:n sivulta Työelämän rokotukset

Lisätietoja: sopimustoimitsija Minna Pirttijärvi, minna.pirttijarvi@jhl.fi, gsm 0400 885 017

 

Uusimmat päivitykset

18.8.2017 Suomeksi » Jäsensivut » Omat JHL-sivut » Ammattialasivut » Puhdistus- ja ravitsemispalvelut » Puhtauspalvelualan verkosto
18.8.2017 Suomeksi » Sopimukset » Kunta-alan sopimukset » KVTES - kunta-alan sopimus
17.8.2017 Suomeksi » Jäsenyys » JHL:n jäsenedut » JHL:n lomapaikat » Lomapaikkojen varaus
17.8.2017 Suomeksi » JHL-tieto » Avoimet työpaikat
17.8.2017 Suomeksi » Sopimukset » Yksityisten alojen sopimukset » Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus » Sosiaalialan kohdeviestit jäsenille
16.8.2017 Suomeksi » Jäsensivut » Omat JHL-sivut » Jäsenkirje Pointti
11.8.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Sote-alojen ammatillinen kärkihanke » Sote-festarit
9.8.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Sote-alojen ammatillinen kärkihanke
9.8.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Varhaiskasvatus
7.8.2017 Suomeksi » Aluetoimistot » Oulu ja Kajaani