Uutisarkisto

RSS-syöte

EK irtautuu keskusjärjestösopimuksista, JHL:n sopimusten päivitystarpeet kartoitetaan

16.02.2017 13:25

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) on ilmoittanut irtautuvansa nykyisistä keskusjärjestösopimuksista.  Päätöstään työnantajien EK perustelee viime kesänä tekemällään sääntömuutoksella, joka kieltää sitä solmimasta enää keskitettyjä työmarkkinaratkaisuja.

 - Ensiarviomme mukaan moni näissä keskusjärjestösopimuksissa sovituista asioista on jo aiemmin kirjattu JHL:n työehtosopimuksiin, joten JHL:n jäsenten sopimukset pysyvät pääosin ennallaan, toteaa JHL:n neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch.
-  JHL selvittää kuitenkin lähiviikkoina jokaisen sopimusalansa osalta tarkasti, miltä osin EK:n päätös vaikuttaa valmistautumiseen seuraavaan työmarkkinakierrokseen  ja sen tavoitteisiin. Keskusjärjestösopimusten varassa olleet tarpeelliset kirjaukset tuodaan tietysti seuraavalla neuvottelukierroksella virka- ja työehtosopimuspöytiin.

JHL pitää EK:n päätöstä ikävänä. Se ennakoi hankalia sopimusneuvotteluja ensi syksynä ja talvena, jos keskusjärjestösopimusten kirjausten lisääminen alakohtaisiin sopimuksiin tuottaa ongelmia.
-  Orastava talouskasvu tarvitsisi nyt tuekseen ennakoitavuutta ja laajaa luottamusta työmarkkinoilla. Sanalla sanoen sopimusyhteiskuntaa, ei sen pirstomista, Karrasch kiteyttää.
- Tilanne vaatii nyt entistäkin parempaa yhteistyötä palkansaajajärjestöjen kesken.

Lista irtisanottavista keskusjärjestösopimuksista, joita on 22,  on EK:n verkkosivuilla.

Lisätietoja:  Kristian Karrasch  040 728 9046

EK:n irtautumisesta kirjoittaa blogissaan myös JHL:n toimialajohtaja Håkan Ekström. Lue blogi:  Työnantajilla ennenaikainen laskiaisrieha – neuvottelut vaikeutuvat

Uusimmat päivitykset

24.2.2017 Suomeksi » Jäsensivut » Aktiivien työkalut » JHL:n hallinnon päätösmuistiot
24.2.2017 Suomeksi » JHL-tieto » Päättäjät ja organisaatio » Edustajisto ja hallitus
24.2.2017 Suomeksi » Opi ja osallistu » Osallistu toimintaan » Nuoriso- ja opiskelijatoiminta » Nuorten ja opiskelijoiden tapahtumat
24.2.2017 Suomeksi » Opi ja osallistu » Osallistu toimintaan » Nuoriso- ja opiskelijatoiminta
24.2.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Henkilökohtaiset avustajat
24.2.2017 Suomeksi » Jäsenyys » JHL:n jäsenedut » Lomaetuja ja alennuksia
23.2.2017 Suomeksi » Aluetoimistot » Kaakkois-Suomi » Edustajistovaalit 2017
23.2.2017 Suomeksi » Työelämä » Ammattialatoiminta » Varhaiskasvatus
23.2.2017 Suomeksi » JHL-tieto » Avoimet työpaikat
22.2.2017 Suomeksi » Sopimukset » Yksityisten alojen sopimukset » Henkilökohtaisten avustajien sopimus » Henkilökohtaisten avustajien kohdeviestit